OP BEZOEK IN DEN HELDER EN TEXEL.

Maandag 22 mei: Callantsoog – Den Helder 17 km.
Vandaag de volgende korte trip: naar camperplaats Willemsoord in Den Helder. We hebben we een hele niet actieve dag van gemaakt. Even naar de stad gefietst en de dag verder benut om rust te nemen.

Dinsdag 23 mei: Den Helder – Texel – Texel 27 km.
We waren op tijd het bed uit en maakte ons klaar om een fietstocht Texel naar De Koog te gaan doen. Het bleek echter wel fris, zodat het dikke vest wel aan ging.
Tijdens de overtocht spraken we met een (race)fietser, die ons adviseerde om linksom te fietsen. Dat zou rustiger zijn. Klopt wel, maar de stevige tegenwind speelde wel een beetje parten. Ondanks het feit dat wij E-bikes hebben. Het werd een prima reis langs de duinen met verrassende hoogtepunten. Allereerst kwamen we bij Landgoed De Bonte Belevenis (www.landgoeddebontebelevenis.nl)terecht. Dat lag direct aan de fietsroute. Het was inderdaad een belevenis voor jong en oud. Er waren kinderen met een schoolreisje, maar ook echte senioren. Oude ambachten, zelf kaarsen, papier en/of brood maken, allemaal zeer enthousiaste kinderen daarbij gezien. Zelf bij de kleine bierbrouwerij konden de gasten meer te weten komen over het bier brouwen. Voor de kinderen waren de speeltuin, verkeer/fietstuin en de dieren ook een fantastisch hoogtepunt.

Daarna kwamen we, ook niet verwacht, bij Ecomare (www.ecomare.nl) terecht. Mooi op tijd voor het voeren van de bruinvissen. Nu weten we dat er circa 12.000 zeehonden in de Nederlandse wateren leven, maar ook maar liefst 40.000 bruinvissen. De kleinste van de walvisachtigen!
Vandaar zijn we naar De Koog verder gefietst, even van de zee genoten en het gezellige centrum. Op de fiets terug naar de boot. Een heerlijke dag gehad. Het was alleen jammer van de wind.

Woensdag 24 mei: Den Helder - Bovenkarspel 60 km.
Na alles te hebben schoongemaakt, toilet geleegd, water ingenomen, enzovoort vertrokken wij na een paar heerlijke dagen. Op naar Bovenkarspel.