Juni: weekeinde Cothen

Op vrijdag 09 juni vertrokken wij met Marian en Ab Bakker naar Cothen, de Abrona camping De Bossewaard (www.bossewaard.nl). Een "hele" reis van 23 kilometer. Eerst met een beetje tegenzin, want de regen bleef rustig vallen. Op Buienradar had Paul echter gezien dat het om 12.10 uur in Cothen droog zou zijn. En ja, dat klopte helmaal. We kwamen er om die tijd aan de het was precies droog geworden.

Eerst hebben we naar een mooi plekje gezocht, maar wel met wat WIFI bereik. Dat hoefde niet sterk te zijn. We hadden voor het eerst de nieuwe WIFI versterker met eigen router meegenomen en dat bleek goed te werken. In en rond de campers geen directe ontvangst, maar via de router volle bak. Zo hadden ineens ook onze Brabantse achterburen WIFI ontvangst.
Deze middag zijn we naar Wijk bij Duurstede gefietst en hebben daar ook nog enkele geocaches kunnen loggen.

Op zaterdag kwamen zoon Joost en onze kleinkinderen Lotte en Alissa op bezoek. Maar voor zij kwamen hebben Rita en Paul nog een fietstochtje langs enkele geocaches gemaakt. Zo kwamen we ook aan het Amsterdam-Rijn Kanaal en mochten we een echte vistrap bewonderen. Er wordt een hoogteverschil van circa 100 cm overbrugt. Deze route hebben we de volgende dag aan Marian en Ab doorgespeeld. Niet te veel kilometers en een goede kennismaking met de fraaie omgeving.

Zoals gezegd, de jongens kwamen en deze hebben het met de beperkte speelmogelijkheden, maar de diverse dieren waaronder hun favoriete pony's maakte hun dag om niet te vergeten.
We hebben bij de buren van de camping ook nog de hondentraining en de hinderniswedstrijden bezocht, net als de echte boerderij met eigen winkel.

Op zondag 11 juni was het weer nog steeds erg fraai en we besloten pas in de loop van de dag te vertrekken. Het was wederom tijd voor een fietstocht, maar dit keer via de gemeente Utrechtse Heuvelrug, met als afsluiter nog een bezoekje aan de sluizen van Wijk bij Duurstede.
Het was heerlijk om de kastelenroute te volgen. We zijn uitgebreid in het park rond Huize Doorn wezen wandelen, om vervolgens bij het Rosarium koffie met appeltaart te gaan eten.
In totaal toch nog even 30 kilometer gefietst bij zeer fraai fietsweer in een evenzo fraaie omgeving.