UITTESTEN IN SCHAARSBERGEN / ARNHEM

Net zoals vele andere mensen waren ook wij door Covid 19 gedwongen het seizoen later te openen. De maand april in Overberg, camping Het Eind >>> , kon geen doorgang vinden. Dat was spijtig. Deze maand was het de opzet de caravan geheel klaar te maken, zoals wij het graag wilden hebben.

Na rijp beraad hebben we in de maand mei gekozen voor een camping zonder voorzieningen in Haaksbergen / Arnhem. Kort bij huis om te kunnen douchen. Ons chemisch toilet konden we wel legen, net als vuil water. Ook schoolwater was voorhandig.
Het oog was gevallen op de groene camping Warnsborn >>>. We werden zeer hartelijk ontvangen en mochten zelf een plekje kiezen. Het werd een zeer ruime beschutte plaats, naast het sanitair gebouw. Zo hoefde er niet ver te gesleept met water en de toilet cassette.
We zijn vijf dagen gebleven, waarin we niet alleen de nieuwe voortent hebben opgezet en de gebreken gezocht, maar ook verbeteringen bedacht en gefietst.


GEBREKEN
De gebreken bleken niet op de camping oplosbaar te zijn.
* Het toilet spoelde niet door, dus met bekertjes water doorspoelen. Het 12-volt systeem ziet er op in/bij de natte cel vreemd uit, mogelijk dat daar het probleem ligt. Opnieuw aanleggen dus.
* Als de kraan in de natte cel werd geopend, ging de keukenkraan ook spontaan lopen. Deze kan de druk van de waterpomp niet aan, is gemaakt voor een zwakkere dompelpomp. De waterpomp gaat vervangen worden door een nieuwe dompelpomp, een nieuwe keukenkraan en in de toekomst ook een kleine boiler die ook alleen op een dompelpomp kan functioneren.
* De koelkast deed het niet op stroom, op gas des te beter. Ook dat moet nagezien worden.
* De batterijhouder voor het ontsteken van de gaskachel is wat onderhevig aan slijtage en maakt moeilijk contact.
* Steuntjes voor de Digitenne antenne ontbreken en blijken toch wel nodig te zijn.

NIEUW
Er gingen ook nieuwe zaken goed natuurlijk. De voortent weten we nu hoe op te zetten en zal hooguit 20 tot 30 minuten in beslag nemen. Van deze lichtgewicht tent is tevens heel eenvoudig een luifel te maken. Beide zij wanden en de voorwand kunnen geheel verwijderd worden. Goede keuze gebleken.
Ook het fiets-shelter tentje voldeed aan de verwachtingen en onze tweewielers stonden zelfs veilig voor de ochtendmist.


ARNHEM EN GEOCACHEN
We hebben heerlijk gefietst en gewandeld. In Arnhem een aantal geocaches gedaan, zowel per fiets als lopend. Daar liggen uit de serie Geopoly de straten Steenstraat, Velperplein en Ketelstraat. Het gehele Monopolyspel ligt door Nederland, ook algemeen fonds, kanskaart, de stations, alles dus. Deze wilde we graag gaan doen en de foto met de groene en roestige boog is de befaamde Steenstraat. Ja, daar ligt de "schat" Steenstraat ook.

PARK ZYPENDAAL
Een geocache wandeling (een zogenaamde multi, waarbij je steeds nieuwe punten moet zoeken om een volgende coördinaat te verkrijgen) in Park Zypendaal >>> was genieten. Ondanks de harde en koude wind. De wandeling is 2,4 kilometer lang, wel wat heuvelachtig, maar ook voor ons heel goed te doen. Hier onder enkele foto's in het park gemaakt. Een aanrader, zeker ook voor mensen die de hond graag de ruimte willen geven.