Oktober 2014: Camper Geocache Treffen.


Begin september 2014 kwam onze Belgische "Campergeocachevriend" Francis Van Kalck op de Campercaching pagina van Facebook met de suggestie een campercaching treffen te organiseren. Zes weken later in het weekeinde van 17 t/m 19 oktober is dit een feit op de dit jaar geopende Camperplaats Bomerhof in Kinrooi, België. Niet ver over de Nederlandse grens.

Samen met de Belgische geocache topper Birre presteerden zij met hun gezin het ook nog in die korte tijd tientallen nieuwe caches neer te leggen. Deze waren zeer gevarieerd in zowel simpele oppakkers, als ingewikkelde puzzels. Zelfs een waadpak werd aan bevolen. Deze caches zouden op de eerste dag van het treffen door de wereldorganisatie gepubliceerd worden. Hun aanpak bleek zeer succesvol! Compleet uitverkocht camperterrein en zelfs de parkeerplaats van de buren werd, met uitdrukkelijke toestemming, benut voor camperovernachtingen.

Samen met campercacher en goede bekende Jan van den Berg zijn we naar Kinrooi afgereisd. Daar troffen we meer ons bekende Nederlandse camperaars en geocachers.
Het was erg fijn om te ervaren hoe een dergelijk grenstreffen laat zien hoe Belgen en Nederlands zeer goed met elkaar over kunnen! Respect alom.

Het werd een leuk-, gezellig- en cache weekeinde. Omdat het een hele serie caches waren maakte we gelijk kennis met de mooie omgeving van Kinrooi. Een mooi en redelijk vlak Belgisch gebied dat rustig wat meer toeristische aandacht mag krijgen.
De Nederlandse eigenaars van de camperplaats, Truus en Ed, werken er in ieder geval aan mee.

De zondag werd eerst een Cito-event gehouden. Bij een dergelijk event gaan de geocachers een route doen en verzamelen daarin zwerfvuil. Hun bijdrage aan het verbeteren van het milieu. Hun beloning? Niet meer dan een vermelding op hun eigen geocache pagina dat ze mee hebben gedaan!
De dag werd afgesloten met een traktatie van Truus en Ed. In de knusse kantine en op hun prachtige terras gratis koffie met eigen gemaakte kwarktaart. Genieten gewoon.