APRIL 2012, TREFFEN SLIPCONTROL EN RIJVAARDIGHEIDSTRAINING.

Via het Camperforum.nl werd op 14 april 2012 voor de tweede maal een Slipcontrol- en camper rijvaardigheidstraining te Etten-Leur gegeven. Een treffen waar 26 campers aan deel namen.

Op het laatste moment konden ook wij nog inschrijven. Het leek ons zeer nuttig, omdat Rita eigenlijk liever niet met de camper rijdt. Het zou tevens de eerste maal zijn waarbij wij tevens de nieuwe standkachel uit konden testen. Dat hebben we geweten: voor de nacht de stand toch nog te hoog en we konden het bed uit om af te koelen. Natuurlijk gelijk de kachel lager gezet. Hij doet het dus uitstekend.

Als voorbereiding had Rita slechts eenmaal eerder met de camper gereden. Op een parkeerplaats en daar vandaan drie kilometer naar onze oudste zoon. Daarbij ontdekte ze dat de stoel voor haar niet ver genoeg naar voren kon en zij moeilijk de koppeling kon bedienen. Dit is opgelost door een klein kussentje in de rug.

Toen Rita voor de eerste maal zelf richting de noodstop op de spekgladde baan reed, was de angst bijna af te lezen. Ze maakte deze uitstekend en bij de tweede noodstop was de grijns van plezier groot!
Ook Paul genoot van de training.

Aan het rijvaarheidsgedeelte nam Paul alleen buiten de camper deel, zodat Rita alle bijzondere handelingen moest doen. Achteruit rijden, denkbeeldige garages inrijden, op enkele centimeters van een opstakel parkeren (de tips hierbij waren voor Paul ook een openbaring, dat het zo eenvoudig kan zijn!), enzovoort.

Deze zaterdag was een zeer nuttige dag. We hebben er veel aan gehad en zelfs zijn de technieken voor de personenauto van toepassing. We zijn wel aan het einde van de dag vanwege het overlijden van onze 44-jarige neef Hans weer naar huis gegaan. We waren niet in de stemming om er nog een feestje aan vast te knopen.