24 mei: 15e Camper Zelf(ver)bouw Treffen.Vanuit Zwolle kwamen we op vrijdag 24 mei aan in Sint Jansklooster, camping Hert Kamper Erve >>>. Daar vond het 15e Camper Zelf(ver)bouwtreffen plaats. Maar liefst 60 camper werden er verwacht. De organisatie was in handen van Monique en Gertjan, samen met Geke en Alje. Alle bekend in de camperwereld.
Een groot veld was voor ons bestemd en overal waren er grote stroomkasten neergezet. De organisatie had een grote dubbele tent opgezet met tafels en banken. Goed verzorgd dus.

Wij kwamen net met lunchtijd aan en konden nog volop plek kiezen. Omdat we onze poes Minnie bij ons hadden kozen we voor een hoek van het veld waar zij ook aan de lijn naar buiten kon. Enkele uren later werden we vergezeld door (schoon)zus en zwager Marian en Ab. Het veld stroomde aardig vol en in onze "hoek" hadden we een mooi overzicht.


Doel van het treffen was natuurlijk in eerste plaats bij elkaar kijken en leren van elkaar. Daar was de zaterdagochtend voor ingeruimd, evenals de "rommelmarkt" en de commerciële stands, lees sponsors. Mede dankzij hen kregen we een keurig welkomstasje, koffie met appeltaart en bij vertrek een leuk aandenken. Bovendien bleken voor de zaterdagavond grote BBQ's ter beschikking zijn gesteld. Wij hebben dat eerst niet in de gaten gehad en hebben met de "bewoners" van 4 campers achterin het veld samen genoten van de BBQ. Deels in de bustent die later nog werd verkocht.
O ja, op de rommelmarkt een vervangende fietsendrager kunnen scoren!


In de middag heeft Rita gekozen om rustig te kunnen lezen, terwijl Paul met 7 andere mensen is gaan geocachen. Bezocht werden Holle Houten Bedoeling (GC7Q0Q6) die helaas verdwenen was; door naar Poepershoek (GC6K8JG) snel gevonden; vervolgens naar Watertoren (GC7PWWJ) en als gevonden gelogd; door naar 6 Graden Oost#1 (GC3BJON) gevonden in de diepte; en als laatste naar GM7 Zuiderzeezicht (GC69G3Y) Deze na veel zoeken ook niet gevonden, maar wel genoten van het mooie uitzicht (zie foto's).


Al deze geocaches lagen in een straal van enkele kilometers rond het treffen.
Zondagochtend zijn Paul en Ab vroeg vertrokken om een bezoek aan het 55 jarig jubileum van het achtwielig pantservoertuig de DAF YP408 te bezoeken. Rita en Marian zouden later op de dag naar huis gaan.
Er was in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg (>>>) veel te zien, en niet alleen de YP408. Enkele foto's van binnen en buiten, genomen voor we om circa 14.00 uur naar huis gingen.