Zeeuws Vlaanderen 08-10 mei 2015.

Het Zeeuws Vlaanderen treffen, vervanging dus van het Camper Zelfbouwtreffen 2015, is een gezellig weekeinde geworden. Zaterdag stond het aantal deelnemers op 13 stuks die naar Cadzand waren afgereisd, waaronder een tweetal met Belgisch kenteken.

Vrijdag met best wel fraai weer en spontane camperpraatjes.

Helaas waren de weergoden het zaterdag niet in hun beste humeur. Een zeer stevige zuidwester wind zorgde er voor dat de plannen van enkele mensen, zoals om te gaan zeevissen, niet door konden gaan.

In de namorgen kwamen wel de onderlinge bezoeken op gang en werden de campers bewonderd en desgevraagd ook aan elkaar advies gegeven. Een van de Belgische deelnemers was zaterdag aangekomen met motorpech. Het was de eerste rit sinds dat de garage de brandstof injectoren had vervangen. Hij was het motorvermogen vlakbij de camping verloren en kwam met moeite en een vreemd geluid van onder de kap vandaan aan. Ook dat werd snel opgelost, het bleek dat de garage bij het terug plaatsen van de slangen vergeten was een slangenklem van de turbo weer aan te draaien. Slang was er dus vanaf.

Tussen de buien door werd er wel gefietst, maar een hulpmotor was daarbij zo goed als onontbeerlijk. Ook de grote tent bleek te veel wind te vangen en werd verplaatst naar een veel meer beschutte plek. Tevens een uitstekende schuilplek bij enkele stevige regenbuien in de namiddag (zie ook de foto's).

's Avonds werden de diverse BBQ's aangestoken en bijna iedereen kwam naar de tent en ik kan zeggen: erg gezellig, zeker ook na het eten!

Zondag weer fraai weer, maar enkelen moesten toch vroeg vertrekken vanwege onder meer moederdag. Andere haalde nogmaals de fietsen te voorschijn en gingen nog een heerlijke Zeeuwse route rijden.

Wij waren om 17.00 uur weer thuis na een fijn weekeinde.