21-23 SEPTEMBER: BOCHELT, DUITSLAND.


De weersverwachting was goed en we besloten, samen met zus Marian en zwager Ab, nog 3 dagen Bochelt in Duitsland te gaan doen. Voor ons de laatste trip van het seizoen, Ab en Marian hebben er nog een te gaan met de Facebookgroep Blije Camperaars.

Doel van de reis was camperplaats WoMo Am Aasee in Bochtelt >>>, een camperplaats die er op Internet veel belovend uitzag. De gehele parkeerplaats was een camperplaats geworden, met betaalde voorzieningen.Dinsdagmiddag 21 september zijn we gaan lopen naar het centrum van Bochelt op 1,5 kilometer afstand van de cp. Best wel een aardige trip voor ons en Ab, terwijl Marian gelukkig haar reis-scootmobiel bij zich had.
Bochelt is een leuke stad, met een oud winkelcentrum en een prachtig Stadhuis.
Terug bij de camper waren veel vermoeider dan verwacht, dus hebben verder lekker rustig aan gedaan. Behalve puppie Jane, die had heerlijk bij Ab in de jas mee gelift.


Woensdag 22 september was voor ons een fietsdag. Een route van circa 30 kilometer, die door diverse Duitse onduidelijkheden in de knooppunten een puzzelrit van 39,8 kilometer werd. Heen in de richting Dinxperlo eerst door heel Bochelt geleid geworden, vervolgens heel veel boerenland, vol met maïs. Mogelijk dat we daardoor extra pijlen hebben gemist.

Eens was hier de grens NL - D

We zijn wel in Dinxperlo aangekomen en hebben dus een andere weg genomen dan dat Paul gepland had. Daar even de benen gestrekt en een broodje gehaald. Fijne pauze dus in een letterlijk grensplaats. De foto is de herinnering aan de grensovergang.

Terug wel een mooie route geheel langs de Bocheltse Aa. Soms wat smal, maar overal goed begaanbare ondergrond. Kraak helder ondiep water rechts van ons, bosschages aan de linker zijde.


Op de terugweg nog even via de andere zijde van Bochelt gereden en een bezoek aan de Arkade. Een bijzonder winkelcentrum zonder supermarkt, maar met enorme dino's op het plein voor een speciaal feest en binnen een verrassend groot prehistorisch dier.


De dag hebben we met een BBQ afgesloten. Marian en Rita hebben eerst nog overleg gehad: ja! een echte Bingo live via Internet. Dat werd de avondbesteding van de vrouwen, afgesloten met nul euro winst. Volgende keer beter.

Donderdag 23 september op tijd naar huis gegaan, afspraken in de middag. Een terugreis met omleiding door werkzaamheden in Duitsland, verliep verder zonder files en we waren om 11.00 uur thuis.