15-17 SEPTEMBER: BAD BENTHEIM

Omdat het weer een paar dagen goed zou zijn, alleen op de dag van vertrek in de ochtend nog regen, zijn we om 11.45 uur naar Bad Bentheim gereden. De camperplaats aan de voet van de Burcht Bentheim >>> van het gelijknamige graafschap. Het was net droog bij aankomst. Op een grote parkeerplaats royale en veilige camperplaatsen, met voorzieningen.

15 september: de middag hebben we benut met het verkennen van het Schlospark, direct grenzend aan de camperplaats. Daarvoor hadden we een wandeling (multi) van geocachen gemaakt, die ons door het gehele park voerde. De stash vonden na de puzzels te hebben opgelost in een muurtje bij de camperplaats.

Hierna ook nog even verder naar de burcht, wat best een pittige klim bleek te zijn. We zouden nog een half uurtje naar binnen kunnen, de burcht is tevens een museum, maar dat vonden we toch te kort.


 

16 september hebben we de fiets gepakt. Paul had via www.knooppunt.nl een route van 30 kilometer uitgezet die door het grensgebied Duitsland en Nederland liep. Bij toeval ook een stuk van de zogenaamde "smokkelroute" uit de tijd dat er geen Schengenakkoord was.
In Duitsland, bij het gehucht Gildehaus troffen we onze eerste verrassing: een geologisch museum, met steensoorten uit de gehele wereld, terwijl er naast de zandsteenafgraving ligt waar de streek zo vermaard om is.


De fietstocht was erg geslaagd. Het stuk door Nederland over allerlei bospaden was erg mooi. Dat bleek later dus de Smokkelroute te zijn. De Duitse kant van de route terug was een stuk minder, bereden bospaden en veel kinderkopjes. We hadden geen trilplaat meer nodig. Maar halverwege in Nederland werden nog een keer verrast met een onverwacht, niet officieel, rustpunt. Keurig verzorgd, zowel binnen in het hutje als buiten. Koffie/thee 1 Euro, zelf even inschenken. Gevulde koek zelfde prijs. Toilet vanwege de corona nog steeds op slot. Jammer, maar begrijpelijk.

Terug op de camperplaats weer rustig aan gedaan, Rita lezend, Paul voetbal kijken. Een herhaling van woensdagavond.

17 september tijdig ingepakt, vuil water en toilet geleegd, van de blokken af en rijden naar huis. Op tijd, want de vrijdagmarkt zou worden opgebouwd en dan kan je niet meer het service station benutten.