Mei: 14e Camper Zelf(ver)bouw Treffen te Heerlen.

Van 25 tot 27 mei was het CZT 2018 in Heerlen. Dit jaar was de organisatie in handen van GertJan en Monique Hendriksen en Erick en Susan Wesselink. Deze laatsten hebben de (motor!)camping In den Hof (www.indenhof.nl) als gastverblijf gevonden. We waren al onderweg in Limburg en besloten een dagje eerder te gaan.

Donderdag 24 mei:
Op de camping aangekomen werden we begroet door de organisatie van het Camper Zelf(ver)bouw Treffen. Monique, Gert Jan, Erick, rn Susan hadden deze taak van ons, nadat wij het drie maal hadden gedaan, overgenomen. Rob en Mariane Wehnes waren de dag eerder al gearriveerd. Het bleek dat Mariane jarig was en daarop zijn we naar de stad gefietst en hebben nog een aardigheidje voor haar kunnen kopen. De verjaardag is verder niet gevierd, daar deden al jaren niet meer aan.
Om 17.30 uur kwamen ook Marian en Ab Bakker aan, installeerde zich en konden daarna eindelijk eten.
Het werd een gezellige avond met bijna iedereen die een dagje eerder aangekomen was onder onze luifels.


Vrijdag 25 mei:
De aankomstdag voor vele deelnemers aan het treffen. Maar met 6 mensen besloten we naar Landgraaf te fietsen waar de befaamde winkel Van Cranenbroek zit. Oke, het ging met een omweg hetgeen de pret niet drukte. Wel had een enkeling echt wel moeite met de Limburgse heuvels.
Na enkele uren shoppen en tientallen euro’s armer weer met een andere 4 kilometer lange omweg de camping terug gevonden.
We mochten weer diverse oude bekenden begroeten, maar ook leuke nieuwe bekenden ontmoet.
De dag verliep verder met gezellig kennis maken tot een uurtje of 23.00.


Zaterdag 26 mei:
De dag begon met de gebruikelijke "visites". Oftewel kijken bij de andere campers, wat hebben zij voor mooie dingen gemaakt en/of bedacht. Tevens kon je gebruikte of nieuwe spullen aanbieden, een soort rommelmarkt dus. Dat was best wel een fiasco. Er werd maar heel weinig materiaal aangeboden. Maar als dat er bij zat wat je net wilde hebben, mooi toch!
Helaas voor ons geen nieuwe of gebruikte uitdraaisteunen die ik van ons zelf bij vertrek uit Roermond had vernield.

Na de middag is Paul met een viertal mensen op de fiets gaan geocachen. Daarbij gelijk twee mensen kennis laten maken met deze liefhebberij. Vijf "founds" in het verre Zuid Limburgse landschap kunnen noteren en twee nieuwe leden voor Geocaching.com gescoord. Rita had er geen zin in en bleef op de camping in het gezelschap van Ab en Marianne en de oud-collega van Ab: Frans en zijn vrouw Jeanette van Houten.
De BBQ's werden 's avonds opgezet en met 8 mensen hebben we onze Cadac benut. Was geen enkel probleem. Tot in de late uurtjes bleef het gezellig onder onze luifels.


Zondag 27:
Na het nodige te hebben ingepakt en de camper weer rijvaardig te hebben gemaakt (nou ja, we bedoelen natuurlijk de luifel binnen gehaald, de stoelen en de tafel in de camper, enzovoort) zijn we om 09.55 uur vertrokken voor de 172 kilometer naar huis. Een bijzonder warme korte vakantie daarmee afgesloten.