Oktober 2014: CCN Bietentreffen 2014.

Ons camper seizoen werd van 31 oktober t/m 02 november afgesloten met het Bietenevent campertreffen van de CCN in Amsterdam. De Internationale Camping Zeeburg was het uitvalspunt voor diverse keuze excursies. Deze camping was eind jaren zestig / begin jaren 70 van de vorige eeuw beter bekend als de Hippiecamping. Deze types vind je er niet meer terug, maar Nederlanders zijn nog geen 30% van de gasten op deze camping. Zelfs eind oktober staat het trekkersveld vol met mini tentjes, bewoond door mede Europeanen. Verwonderlijk om dat te constateren.

Op de vrijdagavond werd traditioneel door het bestuur een terugblik op het afgelopen seizoen gegeven. Alle leden werden voorzien van koffie met cake, terwijl na het officiële gedeelte gezellig werd nagepraat. Meestal onder het genot van een drankje.

Zaterdag was er keuze. Wat wil je doen? Wandelen door de Jordaan of het Red Light District, of een bezoek aan de Dappermarkt. Om 14.30 uur werden we allemaal verwacht op het Rokin voor een rondvaart door Amsterdam. De CCN had daarvoor twee boten gereserveerd die beide vol zaten.
Wij kozen voor een bezoek aan de Dappermarkt, gecombineerd met natuurlijk een Geocache. Die werd uiteindelijk bij de Muiderpoort gevonden.
's Avonds kozen wij er voor om in het restaurant van de camping te gaan eten en wij waren niet de enige! Het werd een lange tafelgang met diverse gesprekken en lol.

Zondagochtend was bestemd voor een afscheidswoord met eigen koffie. Er waren gewoon tafels en zitplaatsen te weinig bij de grote CCN tent. Ook geen probleem, dan blijf je toch gewoon staan!

Daarna rustig proberen je camper in te laten en weg te rijden. Voor ons duurde dat iets langer dat gepland. Nog voor we weg konden rijden kwam een ambulance met zwaailichten ons veld op rijden en stopte direct voor de camper. Het bleek dat een Duitse vrouw die schuin tegenover ons stond werd verdacht van een hartaanval. Gelukkig viel het mee, het bleek hyperventilatie.
Wel een vreemd einde van een camper seizoen.